Hem / Nyheter / HMBK i Hannover 2014

HMBK i Hannover 2014

Fredrik Svensson, Marth Bengtsson och Per Nilsson deltog den internationella regattan för FSR-V i Hannover 2014.

Fredrik Svensson lyckades bra i kvalheaten och låg på finalplats. Tyvärr körde han över en stillaliggande båt i ett stökigt heat och drog på sig ett varvavdrag. Detta avdrag gjorde att han trillade ner till B-final.

Marth Bengtsson var endast 14 sekunder från den sista platsen i B-finalen.

I 15cc visade både Per och inte minst Marth att svenskarna åker fort (och inte så lite heller). Inte nog med det så är det ett faktum att de kör bra också. Per hade lite strul med att få sin motor att gå till en början men kunde på det andra kvalheatet köra för fullt. Marth körde för fullt i sitt andra kvalheat också, så mycket för fullt att han drog på sig ett ”stop-and-go”-straff. Tyvärr blev det ingen final för dem.

B-finalen i FSR-3,5 gick direkt på söndagsmorgonen och solen stod lågt över höger basboj. Fredrik kom i sent som 15:e båt men hade kört upp sig till 10:e redan på första varvet. Dock var olyckan framme och redan på andra varvet träffar Fredrik höger basboj (enligt han själv tack vare den låga morgonsolen) och landade på rygg.

Fredrik fick snabbt in båten men hade tappat för många varv  för att nå till toppen.

Här är ett kort klipp från B-finalen i FSR-V3,5

Top